ГоловнаСтаттіЯкий антивірус самий надійний?

Який антивірус самий надійний?

У цій статті хотілося б розкрити наболілу для багатьох тему – вибір антивіруса. Вважаю, Вам вже відомо, що ця програма, покликана захищати ПК і ноутбуки користувачів від будь-якої сторонньої нечисті. Біда в тому, що віруси постійно удосконалюються і всі вони проникають на ПК завдяки самим же користувачам (хто б там що не говорив).

Основні джерела зараження:

  1. Інтернет.
    Підступні трояни, як правило, ховаються в безкоштовному програмному забезпеченні, якого в інтернеті вагoн і малeнькая тeлeжка. Іноді достатньо відкрити «потрібну» сторінку в інтернеті або навіть малюнок, щоб заразитися.
    Зовнішні носії інформації. Диск або флешка, які вже уражені «болячкою».
  2. Локальна мережа.
  3. Електронні листи, точніше прикріплені до них файли (посилання), які користувачі просто з цікавості намагаються відкрити, не будучи впевненими в «благих намірах» відправника.

Так ось, за допомогою аргументів я намагаюся підвести Вас до того, що без антівірусника нині користувачеві ніяк не обійтися, особливо якщо мова йде про таку операційній системі як Windows.

Чи є користь від безкоштовного антивіруса?

Однозначно є! Якщо Ви досвідчений користувач і розумієте, де може бути «заритий собака» або не маєте важливих даних на ПК, то в принципі безкоштовного ПО для підстраховки буде досить. Але, якщо Ви є активним користувачем інтернету і соц.сетей, якщо робите онлайн-платежі та / або у Вас на ПК зберігається важлива інформація рекомендую все ж скористатися комплексним захистом рівня Internet Security.

Який же антивірус краще?

Якщо вибирати між безкоштовними захисниками (базовий захист), то краще зупинитися на Microsoft Security Essentials або Avast Free Antivirus.

З платних антивірусів сьогодні максимальний захист дає Kaspersky Internet Security самі тестували, орієнтуючись на критерії: швидкість, зручність, навантаження на систему, частота оновлення і т.д. До речі, саме після цієї перевірки ми з командою прийшли до висновку, що його можна радити нашим клієнтам. І як підсумок, з недавніх пір, ліцензію Касперського можна придбати і у нас. Одним з його плюсів є наявність вбудованого фаєрвола (бар’єр, що захищає від хакерських атак), що дуже навіть актуально, якщо Ви робите якісь платежі через інтернет.

До слова, є такий вид зловредів, які навіть перевстановлення системи не вивести. Так що, це як раз той випадок, коли краще перебдеть, ніж недобдеть.