ГоловнаСтаттіНесправності смартфонів: Як визначити яка частина екрану пошкодилася?

Несправності смартфонів: Як визначити яка частина екрану пошкодилася?

заміна дисплея в телефоні, заміна сенсора, заміна сенсорного екрану

Розбитий дисплей

Картинка відображається з спотвореннями, засвітитися, кольоровими артефактами (смужки, плями) або не відображається зовсім.

Розбитий тачскрін (сенсор, сенсорне скло)

Переднє скло покрито тріщинами, але картинку показує коректно. При цьому апарат може повністю / частково відгукуватися на дотики або взагалі не реагувати. Також трапляються випадки, коли при візуальному огляді тріщини не видно. Іноді при виході з ладу, сенсор може спрацьовувати мимовільно.

Розбитий тач і дисплей

Зображення не відображається або видно спотворення. Переднє скло покрито тріщинами і / або має відколи.

Варто відзначити, що в деяких моделях, виробником передбачена заміна модуля (дисплей і сенсор в зборі), це пов’язано з конструктивними особливостями більшості смартфонів середньої і вищої цінової категорії. Потрібно бути готовим до того, що заміна дисплейного модуля вам обійдеться не менше ніж 50-70% від вартості нового апарату цієї ж моделі.

Іноді, для здешевлення або при відсутності модулів, має сенс розділити (розшарувати, сепарувати) ці дві деталі. Але в такому випадку завжди присутній ризик, що в процесі екран полность вийде з ладу, тому ідеальний варіант – заміна модуля на аналогічну оригінальну деталь.