ГоловнаСтаттіЧому не можна повністю розряджати акумулятор смартфону та планшету

Чому не можна повністю розряджати акумулятор смартфону та планшету

Дуже часто в сервісний центр звертаються з проблемами такого характеру: «Працював або грав на планшеті, раптом все згасло, на зарядний пристрій не реагує, не включається». Часто також буває така проблема: «Вчора телефон працював, увечері забула поставити на зарядку, а сьогодні не включається і не заряджається, що робити?». У 80% на питання «Чи були попередження про повний розряд батареї планшета / телефону?» Клієнти відповідають позитивно.

У цій статті ви знайдете пояснення, чому не можна повністю розряджати батарею телефону та планшета, а також чим це загрожує вашому пристрою.

Отже, в процесі користування планшетом або телефоном ми часто не звертаємо уваги на повідомлення про низький заряд батареї і працюємо, що називається до кінця. Однак, кінець в таких випадках часто буває трагічним.

Аккумулятор. батарея, смартфон, телефон, планшет, зярядкаАккумулятор. батарея, смартфон, телефон, планшет, зярядка
Після подібних дій Ваш пристрій може просто не включитися. Причиною даної ситуації є те, що виробник, піклуючись про якість роботи виготовленого ним пристрою, реалізує в контролері живлення захист від можливого заряду неякісної акумуляторної батареї або такої, що вишла з ладу. Причина занепокоєння виробника цілком зрозуміла – несправна батарея в процесі заряду сильно гріється і може вивести з ладу весь пристрій. Визначає несправну батарею контролер живлення планшету або телефону, вимірюючи вихідну напругу батареї і порівнюючи його з встановленим в контролері мінімально можливим значенням. Якщо напруга батареї падає нижче мінімального, то контролер живлення просто не реагує на її наявність і відмовляється  заряджати акумулятор.

Якщо це сталося на простому телефоні зі змінним акумулятором, то можна просто купити новий акумулятор і проблема буде вирішена. Однак з телефонами, у яких акумулятор є незнімним і тим більше планшета справи йдуть серйозніше.

Незнімну батарею телефону міняти без спеціальних навичок та інструментів вкрай не бажано. Тому доведеться звертатися в Сервісний Центр, де Вам її замінять. Тим більше, що купивши самостійно неякісну батарею (вони більш дешеві), Ви будете сильно розчаровані скороченням часу автономної роботи пристрою.

У випадку з планшетом, при повному розряді батареї, можливі два варіанти дій. Перший – можна поставити нову батарею. Але якщо Вам не хочеться витрачати на неї гроші, а стара батарея ще не відпрацювала свій ресурс, то можна її зарядити в обхід контролера живлення.

Частий повний розряд згубний навіть для лідерів виробників телефонів і планшетів. Кожен такий розряд зменшує ресурс роботи батареї приблизно на 5%. Виробники акумуляторів для переносної електроніки рекомендують тримати рівень заряду 50%. А також раз на місяць робити калібрування рівня заряду батареї її повним розрядом і зарядом. Так батарея планшета або телефону буде працювати набагато довше.

Тому намагайтеся заряджати акумулятор телефонів і планшетів не тоді, коли він розрядився, а тоді, коли є де його зарядити. Підзарядка ніколи зайвою не буває, скільки б відсотків заряду не показував Ваш планшет або телефон. Перезарядити акумулятор неможливо, тому не варто перейматися з цього приводу, акумулятор при зарядці візьме стільки заряду, скільки йому необхідно і ні краплі більше.

Слідуючи всьому вище сказаному, якщо Вам дорогі Ваші гроші, а також телефон чи планшет, залишається порадити не доводити акумулятори цих пристроїв до повного розряду.

Якщо все ж таки з Вашим планшетом або телефоном сталося описане вище нещастя і він не включається і не заряджається, то Ви можете скористатися послугами нашого Сервісного Центру “Комп’ютерна допомога” з відновлення акумулятора планшета/телефону з повного розряду. Також у нас Ви зможете придбати нову батарею для будь-якої моделі телефону або планшета.