ГоловнаСтаттіЯк привести смартфон до тями після збою?

Як привести смартфон до тями після збою?

Звичайно, всі ми чекаємо, що куплене електронний пристрій буде радувати нас бездоганною роботою хоча б протягом гарантійного терміну. Але сучасні смартфони та планшети, незважаючи на збільшений обсяг пам’яті і потужність, більш схильні до збоїв. У цій статті я постараюся максимально лаконічно і доступно пояснити які дії в таких ситуаціях можна робити самому користувачеві, щоб при цьому не погіршити ситуацію.

До основних причин зависання мобільних пристроїв можна віднести:

  • збій програмного забезпечення (причини можна подивитися тут)
  • механічні пошкодження.

Звичайно ж найпростішим і надійним рішенням буде звернутися до майстра, але при бажанні можна спробувати самому реанімувати свого «прихворіла друга» В першу чергу необхідно виключити програмний збій.

Ваші дії:

Крок №1 – Треба трохи почекати ..

Іноді зависання мають короткочасних характер і Ваш смартфон (планшет) може сам прийти до тями через кілька миттєвостей. Якщо дива не сталося, спробуйте перезавантажити пристрій природним шляхом (викл-вкл).

Крок №2 – потрошити апарат

Витягуємо з смартфона (планшета) все, що витягується: карти SIM, карту SD (пам’яті) і батарею. Через кілька хвилин встановлюємо все на свої місця, потім включаємо девайс. Правда, далеко не всі планшети мають знімний акумулятор …

Крок №3 – Відкат системи до заводських налаштувань через меню «Налаштування».

Заходимо в настройки Android, відкриваємо пункт «Відновлення та скидання», потім вибираємо «Скидання налаштувань», «Скинути настройки телефону (планшетного ПК)» і «Стерти все» .. Після скидання Ви отримаєте систему в первозданному вигляді, тобто такий, який вона була до першого використання. Всі дані, програми та настройки при цьому підуть у небуття, якщо Ви зapaнее НЕ пoзабoтітecь про створення резервної копії.

 

Крок №4 – Hard Reset (жорстка перезавантаження системи)

Якщо ж апарат не завантажується зовсім, в такому випадку можна зробити Hard Reset. Розглянемо цю нехитру процедуру на прикладі смартфонів Samsung лінійки Galaxy:

  1. Вимикаємо смартфон
  2. Одночасно затискаємо три кнопки: «Вкл / викл» + «HOME» + «Збільшення гучності». Якщо у Вашому пристрої немає кнопка «HOME», то затисніть кнопки «Вкл / викл» + «Збільшення гучності».
  3. Відпускаємо кнопку «Вкл / викл» після того, як на екрані з’явиться напис «Sаmsung Gаlахy …», інші кнопки утримуємо до тих пір, поки не з’явиться меню Recovery (приблизно 5-15сек). Якщо цього не сталося, повторюємо все 3 кроки, але в цей раз кнопки утримуємо довше.
  4. Вибираємо «wіре data / fасtоry Rеsеt» за допомогою кнопки умeньшeн гучності.ремонт смартфону, перепрошивка телефону, зависає, збій системи, ПЗ, скидання налаштувань, hard reset
  5. Натискаємо кнопку включення для підтвердження дії.ремонт смартфону, перепрошивка телефону, збій системи, скидання налаштувань, hard reset
  6. Після ми на екрані побачимо меню для вибору скидання. Тут необхідно натиснути «Yes – Delete all user data» за допомогою кнопки зменшення гучності.
  7. Натискаємо кнопку вкл / викл для підтвердження видалення всіх даних.ремонт смартфону, перепрошивка телефону
  8. Після видалення даних з’являється головне меню. Вибираємо «rebооt system nоw» за допомогою кнопки включення.
  9. Після виконаних дій апарат вимкнеться або виконає перезавантаження. Ця процедура має той же ефект як і попередній крок, тобто всі налаштування скидаються до заводських.

У деяких планшетах є кнопка «Reset» (або малюсінькі отвори). Затиснути їх пальцем не вийде – використовуємо скріпку або інший тонкий предмет (наприклад, кулькова ручка).

На цьому сервісі Ви зможете знайти докладні інструкції по Hard Reset для Вашої моделі апарата – www.hardreset.info.

Якщо всі зазначені вище маніпуляції не дали очікуваного ефекту, значить потрібно повністю перевстановити систему, або визначити апаратну причину поломки. В такому випадку, рекомендую принести свого електронного помічника на діагностику нашим майстрам в сервісний центр «Комп’ютерна допомога» бо всі подальші дії по відродженню пристрої повинні проводитися фахівцями. Адреси всіх наших офісів Ви зможете подивитися тут.