ГоловнаСтаттіЯк обрати мультиварку

Як обрати мультиварку

фото як обрати мультиваркуБракує рук на кухні або просто немає часу для приготування корисної їжі? Але ж так хочеться смачно і правильно харчуватися … Якщо потрібен помічник на кухні, вірне і не дороге рішення – придбання мультиварки. А ми, з урахуванням свого досвіду (ремонту, в тому числі), порадимо Вам, як обрати мультиварку конкретно під свої потреби!

Якщо коротко, мультиварка – це така компактна каструлька з таймером. Ви просто кладете в неї потрібні продукти, а через час отримуєте готове і корисне блюдо. Просто. Швидко. Корисно.

Мультиварка, як обрати? При покупці важливо враховувати обсяги чаші, кількість функцій і потужність. Про це пізніше і по черзі.

Види мультиварок

Потрійна битва: Мультиварка, скороварка і повільноварка. У чому принципова різниця?

  1. Стандартна мультиварка (працює без тиску).
    Найпопулярніший варіант мультиварки – «щоб не промахнутися». Багатофункціональна і може включати функції скороварки і Повільноварки.
  2. Скороварки-мультиварки, які працюють під тиском.
    Робить те ж саме, що і стандартна мультиварка, але за рахунок високого тиску страви готуються значно швидше. Для тих, хто постійно поспішає.
  3. Повільноварка.
    В цей девайс все страви готуються «томлінням» на пару. Довго, але зате це справжня знахідка для прихильників здорового харчування. Працюють як під тиском, так і без.

фото мультиварка як обрати

Параметри, на які варто звернути увагу при виборі мультиварки.

Наші фахівці на питання, як вибрати мультиварку радять відштовхуватися від вартості. Якщо ціна мультиварки середня або нижча за середню – беріть простіше. Адже крім матеріалу корпусу і чаші, виробники здешевлюють собівартість пристрою за рахунок електроніки. Відповідно, чим менше додаткових функцій, тим довше прослужить девайс.

Об`єм чаші мультиварки

Чаша – це знімна ємність в мультиварці: від 1,8 літра до 10 л. Велика або маленька мультиварка, як обрати? Враховуйте розміри Вашої сім’ї і Ваші апетити).

Потужність мультиварки, як вибрати?

 Чим потужніший девайс, тим він дорожчий і тим швидше готується їжа.

  • 490 Вт мінімальна потужність, підійде для 1 людини.
  • 600-800 Вт розрахована на 2-4 людини. Оптимальний варіант – споживає трохи електроенергії і швидко готує.
  • 1500 Вт для великої родини.

Кількість режимів мультиварки

Кожен виробник маркує режими приготування по-своєму, але зазвичай у мультіварок 3-8 режимів приготування. Як правильно обрати мультиварку – розгляньте основні режими:

  1. Плов
  2. Гречка
  3. Тушкування
  4. Варка на пару
  5. Розігрівання
  6. Випічка

Якщо Ви ще не визначилися, як обрати мультиварку-скороварку зверніть увагу на наявність додаткових функцій, таких як:

  • Функція підтримки температури
    Їжа підтримується теплою, не потрібно переживати, що до приходу гостей вона охолоне.
  • Функція відстрочки старту
    Увечері ви закладаєте продукти в мультиварку, а вранці для всієї родини готовий свіжий сніданок.
  • Мультиповар
    Всі автоматичні режими вже запрограмовані виробником на потрібний час. Функція мультіповар дає більше можливостей – Ви можете самостійно вибрати час і температуру приготування їжі, аж до градуса. Рекомендується для більш просунутих кухарів.

Дисплей мультиварки, як обрати?

Зверніть увагу, наскільки інформативна панель. Чим простіше дисплей – тим легше вона в управлінні. Також куди зручніше, якщо інформація виводиться на рідній мові. Зверніть на це увагу перед тим, як обрати мультиварку.

Безпека і зручність мультиварки

Наскільки безпечна і зручна мультиварка і як обрати найбільш безпечну модель?

  1. Наявність ручок.
    Погодьтеся, при наявності ручок в чаші її набагато зручніше діставати, і менша ймовірність обпектися або випустити її з рук. Обов’язково зверніть на це увагу перед тим, як обрати мультиварку.
  2. Кабель мультиварки.
    Упевнений, коли Ви задалися питанням: «Як правильно обрати мультиварку?», Навряд чи Ваші думки роїлися навколо кабелю. Я правий? А даремно. Бажано купувати мультиварку з незнімним шнуром (кабелем живлення), щоб уникнути виникнення короткого замикання. Якщо Вам сподобалася модель зі знімним шнуром, переконайтеся, що пристрій укомплектовано захисним козирком.
  3. Наявність функції поступового випускання пари.
    Перед тим як вибрати мультиварку, переконайтеся в наявності даної опції. Тоді пара, що знаходиться під тиском, виходить поступово, а не одним потоком. Регулятор тиску – неодмінний атрибут будь-якої мультиварки, він відключає девайс якщо підвищується тиск. У разі поломки регулятора тиску спрацьовує спеціальний датчик, який відкриває клапан і тиск вирівнюється.

Як обрати мультиварку-скороварку за матеріалом чаші?

  • Антипригарне покриття чаші
    Дане покриття дозволяє готувати будь-які продукти без масла. Добре підходить для смажених і печених страв. Відрізняється міцністю і невеликою вартістю, але вимагає дбайливого ставлення. Перед тим як вибрати мультиварку зверніть увагу на ці характеристики.
  • Керамічне покриття чаші
    Таке покриття також має антипригарні властивості, але більш стійке до пошкоджень і високих температур. Існує один мінус – висока ціна.
  • Тефлонове покриття чаші
    За характеристиками схоже на керамічне покриття, але не відрізняється такою фортецею. Навіть при використанні спеціальної ложки чаша приходить в непридатність в кращому випадку через 2-3 роки. Зате цей варіант ідеально підходить для випічки.
    Якщо ви придбали мультиварку з антипригарним або тефлоновим покриттям чаші, радимо відразу придбати силіконові лопатку і ложку. Дуже часто пластикові лопатки, які йдуть в комплекті з девайсом, виявляються занадто твердими для такого ніжного покриття і дряпають чашу, швидко приводячи її в непридатність.
  • Чаша без покриття
    Або екочаша – найбезпечніша для здоров’я, її можна скільки завгодно дряпати ножем і виделками. Те, що в чаші не використовують покриття – веде до значного здешевлення девайса. Але є істотний мінус – їжа більше пригорає і прилипає до стінок чаші, відповідно її набагато складніше мити, що
    Найпопулярніші марки по ремонту

Найпопулярніші марки з ремонту

І все-таки як вибрати мультиварку і не помилитися? Майстри нашого сервісу визначили двох лідерів, в хорошому сенсі цього слова:

  1. Philips.
    Moulinex.

Девайси цих марок зарекомендували себе найкращим чином, це стосується як стабільності роботи, так і можливостей в ремонті.

Якщо говорити про Мультиварка більш дешевого цінового сегменту, то віддайте перевагу виробникам Polaris і Radmond. Але знову ж таки, перед тим як як вибрати мультиварку обов’язково враховуйте потужність і матеріал виготовлення.

На жаль, не можемо рекомендувати мультиварки наступних виробників:

  1. RassellHabbs.
    Дістати деталі для ремонту цих пристроїв дуже проблематично, та й електроніка – їх слабке місце.
  2. Scarlett.
    Якість деталей залишає бажати кращого.

Мультиварка, як вибрати. Кілька порад, наостанок:

  • Не купуйте дешеві китайські мультиварки. Ви не заощадите, а лише даремно викинете гроші.
  • Обирайте модель із знімною чашею.
  • Жодне покриття не любить різкого перепаду температур, тому після приготування їжі дайте чаші охолонути перед миттям.

Перед тим як вибрати мультиварку – задумайтеся, які програми вам дійсно потрібні, щоб не переплачувати за зайві функції. Приємних вам покупок і смачних страв!