ГоловнаСтаттіРемонт ноутбуків: заміна HDD чи SSD-диску

Ремонт ноутбуків: заміна HDD чи SSD-диску

Заміна жорсткого диску в ноутбуці, заміна вінчестеру, заміна HDD, ремонт ноутбуків

Для початку необхідно визначиться з типом жорсткого диска, на сьогоднішній день існує два варіанти: SATA і IDE. Типи вінчестерів не є взаємозамінними і істотно відрізняються роз’ємами. Наприклад, роз’єми SATA-носіїв в ноутбуці схожі з таким же типом роз’ємів в настільному ПК і в разі необхідності, жорсткий диск з ноутбука завжди можна підключити до десктопу.

Зверніть увагу, диск SATA має пару плоских роз’ємів, а IDE-роз’єм представлений штирями в два ряди. У ноутбуках застарілих моделей використовувалися диски типу IDE, в сучасних же – встановлюють носії з роз’ємами SATA, які більш «спритні», тобто передають дані з більшою швидкістю, якщо в дисках IDE ця швидкість досягає 100-133 Mb / s, то в SATA – до 150 Mb / s.

Жорсткі диски для портативних пристроїв також різняться швидкістю обертання: 4200rpm, 5400rpm або 7200rpm. Відповідно, чим вище швидкість шпинделя, тим швидше ми отримуємо доступ до інформації, це особливо актуально, якщо користувач працює з графічними додатками типу 3D-графіки, «важких» ігор і відеомонтажу.

Заміна жорсткого диску

У переважній більшості ноутбуків жорсткі диски витягуються шляхом відкручування двох гвинтів хрестоподібної викруткою на кришці носія, яка розташовується в нижній частині корпусу пристрою. Якщо ви вирішили самостійно замінити HDD в ноутбуці, то потрібно розуміти, що існують і такі моделі, в яких вінчестер знаходиться всередині апарату і щоб дістатися до нього необхідно розібрати майже весь ноутбук.

Якщо вас цікавить заміна вінчестера з метою апгрейда, тобто збільшення об`єму носія, то обов’язково переконайтеся, що ваш портативний ПК підтримує даний об`єм.

Заміна жерсткого диску в ноутбуці, заміна вінчестеру